Eindelijk iets aan je slapeloosheid doen?

Slapeloosheid is zowel fysiek als mentaal. Het komt voort uit de interactie tussen hoofd en lijf. Gelukkig is dat iets waar je invloed op uit kunt oefenen! Een lange termijn oplossing voor je slaapproblemen is dichterbij dan je denkt.

Voel je fit en energiek door goede slaap

Voor wie?

Slapeloosheid kent vele oorzaken, maar de oplossing is verassend eenduidig. Dat is goed nieuws, want beter slapen kan in al deze situaties:

Je hebt slaapproblemen door stress of burnout

Je slaap een stuk slechter sinds de overgang

Je slapeloosheid ontstond door Covid of een hersenschudding

Je hebt last van angst en piekergedachten over slaap

Je slaap slecht zonder dat er een duidelijke reden voor is

Ik wil van start

Iedereen kan beter slapen

Samen pakken we je slapeloosheid aan

Heb jij van alles geprobeerd om je nachtrust te verbeteren? Is het een raadsel waarom je steeds moe en futloos wakker wordt? Slapeloosheid kan zowel eenzaam als frustrerend zijn, maar je hoeft het niet alleen te doen. Samen analyseren we je persoonlijke situatie en helpen je om positieve gewoontes en associaties te creëren. Gewoontes die op lange termijn vol te houden zijn, zodat je er ook echt wat aan hebt. Zo werk je stap voor stap naar een duurzame verbetering van je slaapkwaliteit.

Analyseren

Samen met je therapeut ontdek je de onbewuste gedachten en patronen die je slaapkwaliteit in de weg zitten. Daarnaast gaan we op zoek naar balans in je dagelijkse belasting.

Structureel veranderen

Consistentie is het toverwoord, daarom helpen wij je stap voor stap om nieuwe gewoontes te creëren en oud gedrag en patronen te veranderen.

Het samen doen

Je staat er niet alleen voor. Samen kom je een stuk verder, je therapeut helpt je om de eindstreep daadwerkelijk te halen en goede basis te leggen voor de toekomst.

Hoe gaan we te werk?

Persoonlijke begeleiding via videobellen

We helpen je op afstand, met 1 op 1 consulten in videogesprekken. Je leert over slaap en rust en we maken samen een plan van aanpak

Zelfanalyse en oefeningen

Je krijgt van ons de tools om je slapeloosheid effectief aan te pakken. Stap voor stap hervind je vertrouwen in je slaap.

Aanmelden

Voel je fit en energiek door goede slaap

Dag nacht is de spiegel van de dag

Tijdens de slaaptherapie kijken we naar de nacht, maar juist ook naar de dag. Bij slaapproblematiek is er vaak sprake van een disbalans in de belasting overdag. Als je dat niet aanpakt, dan hebben alle trucjes om beter te slapen geen zin. Onze slaaptherapeuten zijn daarom opgeleid als Ergotherapeut, en naast slaap gespecialiseerd in het in balans brengen van belasting en belastbaarheid. Ze kunnen je daarom ook goed helpen bij stress- en burn-out klachten.

Lange termijn resultaat

Vergeet quick fixes, dit is jouw route naar een duurzame verbetering van je slaap. Aan het einde van het slaaptherapie traject:

Begrijp je precies waarom het je tot nu toe nooit is gelukt om je slaap te verbeteren

Heb je concrete stappen gemaakt om goed te slapen en efficiënt uit te rusten.

Heb je je mentale flexibiliteit vergroot, wat zorgt voor een ontspannen reactie op de momenten dat je wakker ligt

Weet je hoe je goed kan opladen, ontspannen, je grenzen kan bewaken en balans kan houden gedurende de dag

Heb je het vertrouwen in je eigen nachtrust hervonden en weet je precies wat je moet doen als het ooit toch weer wat minder gaat

Gratis kennismaking

Waarom ben ik zo moe?

De 10 meest recente reviews

Onze klanten beoordelen onze diensten met een 9.7

Gedekt door de zorgverzekering

De slaaptherapie van Culture of Sleep wordt bij elke zorgverzekeraar 100% vergoed vanuit het basispakket

Gemiddeld is een traject 5 tot 7 sessies. De zorgverzekering vergoed tot maximaal 8 sessies per jaar

Je volgt de slaaptherapie gewoon vanuit huis. Je spreekt via videobellen met je slaaptherapeut

Iedereen kan beter slapen

  Veelgestelde vragen

  Zit je vraag er niet tussen? Stuur ons dan een berichtje via het contactformulier.

  Slaaptherapie is één op één begeleiding op basis van Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en Ergotherapie. Deze behandeling helpt om klachten te verminderen bij zowel stress, burn-out als slaapproblematiek.

  We geven de slaaptherapie op afstand via videobellen Je hoeft dus niet op pad, je kunt gewoon vanuit huis met ons in gesprek. We gebruiken Google Meet voor de gesprekken, dit is makkelijk te gebruiken oplossing die in elke browser werkt.

  Omdat onze slaaptherapie is gebaseerd op ergotherapie, wordt het in de meeste gevallen 100% vergoed vanuit het basispakket van je zorgverzekering. Gemiddeld duurt een traject 5 tot 7 sessies. Vanuit je basisverzekering heb je recht op 8 sessies per jaar.

  Het is per persoon en situatie verschillend hoe lang het duurt voordat de slaap verbetert. Tijdens het traject gaan we door middel van experimenten uitzoeken wat voor jou werkt. Gemiddeld duurt het zo’n een paar weken voor je de eerste resultaten merkt.

  Ja, schrijf je snel in! Onze begeleiding is gebaseerd op Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en Ergotherapie. Dat zijn praktische en wetenschappelijk onderbouwde methode om voor elke slaap situatie verbeteringen te vinden. Slaaptherapie is ook geschikt voor mensen die herstellende zijn van bijvoorbeeld; long covid, burn-out of hersenletsel.

  Absoluut. Veel vrouwen ervaren slaapproblemen tijdens de overgang. Gelukkig is daar iets a zijn ontstaan in de overgang te doen. Het is net als met andere slaapproblemen, er is vaak een interne of externe reden dat het slapen opeens niet meer zo goed lukt. En dat is lastig, vooral als je voorheen goed sliep. Want dan heb je niet de kennis en de kunde om die gebroken nachten aan te pakken. Met onze coaching op basis van Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en Ergotherapie ga je op zoek naar oplossingen die passen binnen jouw situatie, rekening houdend met de overgang en andere slaap factoren.

  We spreken elkaar gemiddeld genomen 5 tot 7 keer om je slaapproblemen op een duurzame manier op te lossen. Dit is meestal verspreid over 2 tot 3 maanden. Sessies zijn gemiddeld 60 min per keer.